• Is jouw loopbaan niet meer helder?
 • Wil jij wat anders, maar weet je niet hoe en wat?
 • Zit jouw bedrijf in een reorganisatie?
 • Heb jij het idee dat je de regie over je loopbaan kwijt bent?
 • Heb je geen zin om je loopbaan te bespreken met jouw leidinggevende?
 • Moet of wil jij een andere carrièrekeuze maken?
 • Stel jij jezelf regelmatig de vraag, zit ik wel op de juiste plek?
 • Doe ik wel waar ik echt goed in ben?

Loopbaan

Als je niets doet gaat er ook niets veranderen

Vaak is er al een gevoel dat je iets anders wilt. En er zijn meer dan 100 redenen met je hoofd te verzinnen  om te blijven zitten waar je zit.

Anne van 39 vond het moeilijk een keuze te maken voor zichzelf. Zij liep vast. Ooit had zij gekozen voor de zorg, maar hier haalde zij allang geen energie meer uit. Ze bleef zitten waar ze zat. Anne dacht dat ze niet anders kon, immers hier had ze voor geleerd, toch? Ze ging met steeds minder plezier werken en kwam uiteindelijk ziek thuis te zitten.

Frederique werkte bij een bank, maar die branche was dusdanig in beweging dat het niet de vraag was óf maar wanneer haar de wacht zou worden aangezegd. Verandering was niet echt haar ding, zullen we maar zeggen. Ze wilde zich bewijzen en er toe doen, maar vergat dat er nog veel meer mogelijkheden waren voor haar. Een collega adviseerde haar een loopbaanscan te doen. Nu werkt zij als assistent bij een commercieel bedrijf.

Leerdoelvanassistants-LI

Je kan een baan zien als een jas. De jas past en soms gaandeweg verandert de mode of misschien wel je maat. Zit de jas dan nog steeds als ‘gegoten’ of zit deze te strak, te los, vervaagd de kleur of zie je slijtageplekken verschijnen, enz. Dus als je een baan aanneemt zou je kunnen zeggen dat je een bepaalde jas aantrekt. De vraag is als je een jas aantrekt of die echt goed past en hoe bepaal jij dat? In de praktijk blijkt vaak dat 1. mensen een baan aannemen vanuit het enthousiasme van een ander. Denk aan een collega, vriend, vriendin die zegt: ‘Deze baan is echt voor jou’, of de bekende:’Weet je wat jij zou moeten doen’ enz.  En 2. een jas aanhouden die allang niet meer lekker zit of past. Dit gebeurt vaak op het moment dat mensen bang zijn voor verandering. Dus bijvoorbeeld als ik ga veranderen van baan, kan ik dan mijn financiële lasten nog dragen. Een derde optie is dat mensen blijven zitten omdat ze de jas wel willen uittrekken maar nog geen beeld hebben bij welke jas dan wél past. Een loopbaanscan is als een maattabel, als je een jas wilt bestellen die jou perfect past, dan heb jij je eigen maten goed te kennen.

communicatie, zelfverzekers

Stel je eens voor...

Je hebt helder waar je voor wilt kiezen in je leven. Het leven is geen generale repetitie. Nee, het is de uitvoering van jouw leven. Dus wat als jij weer koers kunt zetten naar jouw ware Noorden. Dat je stap voor stap een goed gedegen plan hebt voor jou toekomst. Een toekomst waar jij van denkt, ja… hier kan ik wel weer mee vooruit de komende 10 jaar. Stel je eens voor dat je dat in je achterzak hebt. Jouw concrete stappenplan richting de toekomst. Wat zou dat opleveren. Wat het mij heeft opgeleverd en wat ik anderen heb horen zeggen:

 • rust en ruimte
 • energie
 • flow
 • (werk)geluk
 • focus

Voel je een steentje in je schoen schuren, ga dan direct aan de slag

Ken je het verhaal van het steentje in je schoen? Je hebt last van je schoenen, eerst is er de verklaring dat ze nieuw zijn en uitgelopen moeten worden. Daarna dat je misschien nieuwe zooltjes nodig hebt. Je komt erachter dat er een steentje in je schoen zit en die schuurt. ‘Getver, daar zat je niet op te wachten’. Je gooit het steentje uit je schoen en gaat verder. Het gaat een tijdje goed en dan weer dat rot steentje. Het blijft terugkomen mits je maatregelen neemt. Dus je gaat aan de slag, nieuwe zooltjes, andere schoenen en het blijkt even te helpen de pijn te ontlasten en toch komt het telkens weer terug. Dan blijkt dat het toch echt niet de schoenen zijn maar het steentje. En hoe klein dit steentje ook lijkt het kan voor enorme last zorgen. Zo ook met de verkeerde werkplek, of de baan waar je uit bent gegroeid, of het bedrijf past niet meer bij jou. Tijd om het ‘steentje’ te onderzoeken.
Om een switch te maken in je professionele leven heb je dit ook professioneel aan te pakken om tot goede resultaten te komen daarom sta je nu op het punt een keuze te maken om jouw steentje te lozen.

 1. Heb je te ontdekken wie je bent? En al denk je nu dat je het al weet, er is altijd meer te ontdekken.
 2. Heb je te ontdekken wat je kan? En ook hiervoor geldt, al denk je dat je alles al weet er is altijd mee te ontdekken.
 3. Heb je te ontdekken wat je echt wilt? Waar jouw flow zit?
 4. Heb je te onderzoeken welke (kleine of grote)  stappen je hebt te nemen?
loopbaanscan expeditie
001_0015

Dezelfde foto alleen nu scherper

Stel jouw loopbaan voor als een oude foto die je heel dierbaar is. Tijdens de loopbaanscan gaan wij deze foto bewerken. En dat heb je met veel aandacht en interesse te doen want je wilt natuurlijk voorzichtig zijn met een dierbare foto en die niet verprutsen. We brengen kleur aan of zorgen juist dat er dingen wat meer grijstinten krijgen. We kunnen filters aanbrengen of juist niet. Aan de ene kant tekenen wij wat bij aan de andere kant laten wij weg. Aan het einde van het bewerkingsproces zie je dezelfde foto alleen dan scherper, verfijnder en klaar om mee aan de slag te gaan. Met die foto kan jij stralend de toekomst tegemoet en heb jij je werkgeluk weer gevonden.

Wat andere vrouwen zeggen

Patricia Mul

Ik wilde vooral Patricia blijven, alleen een Patricia die het net even slimmer en het beter voor zichzelf aan pakt zodat ik me zelfverzekerd mag blijven voelen en niet alsmaar inlever. Dat is ook vallen en opstaan, maar in een negatieve spiraal. Deze negatieve spiraal heb ik weten om te draaien en ben heel dicht…

Alice van Drie

Klantreactie Alice Voor mij was Astrid de perfecte coach. Direct, to the point, snel de vinger op de juiste plek weten te leggen. Maar altijd zonder oordeel en met respect. Astrid is uniek omdat ze zich goed kan inleven in situaties maar daarbij altijd zichzelf blijft. Open, eerlijk, toegankelijk en respectvol. Bij haar heb ik een…

Wil jij ook (weer)...

 • rust en ruimte
 • energie
 • flow
 • (werk)geluk
 • focus
 • plezier

Jouw mogelijkheden

Online Loopbaan expeditie

De online loopbaan expeditie is de route die je volgt als je helderheid wilt krijgen over jouw competenties, drijfveren, talenten. Met vier tests en een uitgebreide online training geef jij de juiste richting aan jouw carrière.

Tweedaagse training

Tour du Talent

Tour du talent is de live route die je volgt onder bezielde leiding van Charlotte Witts. Waarom je hiervoor kiest? Omdat talenten jou definiëren en wij onszelf hier vaak niet bewust van zijn.

Download hier de brochure.

Jouw gidsen

Astrid Kies

Naar aanleiding van eigen onvrede binnen mijn werk ben ik zelf een loopbaanscan gaan doen. Het advies verraste mij niet echt maar het ontdekken van het ‘waarom’ hierachter gaf zoveel inzicht dat ik niet ben blijven hangen in mijn onvrede maar stappen kon maken naar een functie die mij veel beter paste. Ik heb een goed plan gemaakt en uiteindelijk een tweede hypotheek genomen en ben voor mezelf begonnen als trainer en coach. Dit maakt dat ik elke dag doe waar ik blij van word. Ik word uitgedaagd, ik heb plezier, lol in wat ik doe, want niets is leuker dan te worden wie je eigenlijk al bent.

Charlotte

Van jongs af aan hoor ik al, ‘Jij kiest niet het makkelijke pad’. Het makkelijke pad is dat jij gaat doen wat anderen graag willen, het moeilijke pad is doen waar jij blij van wordt met het risico dat anderen hier wat van vinden. Als oudste van vijf kinderen moest ik mijn eigen weg banen. Door het ontdekken en toepassen van mijn talenten vind ik iedere keer een vertrekpunt en een houvast om mijn weg te blijven banen. Op dit moment in mijn carrière begeleid ik mensen om hun talenten te ontdekken en toe te passen in het dagelijks leven. Want talenten definiëren wie jij bent en geven richting aan jouw leven.