Mijn dochter en ik

Familie is mijn basis

Familie is de basis waar vanuit ik vertrek. Mijn dochter en ik trekken er graag op uit, leuke dingen doen. De balans tussen werken en leven is dan ook enorm belangrijk voor mij als alleengaand moeder en ondernemer. Daarnaast heb ik nog een prachtige bonusdochter waar ik ook enorm trots op ben.

Als trainer en coach ben ik er van overtuigd dat een stevig fundament de basis is waarop je kan bouwen en veel meer op jezelf kunt vertrouwen in je werk en je leven, persoonlijk en professioneel, in je (liefdes) relaties, opvoeding van je kinderen, sociale leven enz. Daarom ligt mijn focus in de Kies, voor jezelf academie op het helpen bouwen aan meer zelfvertrouwen, leniger te worden in perfectionisme en vanuit kracht leren communiceren met jezelf en anderen.

vriendschap en gezelligheid

Vriendschap is verbinden

Vriendschap en gezelligheid zijn voor mij enorm belangrijk. Het verbinden en delen met elkaar onder het genot van lekker eten en drinken maakt mij een rijk mens. Ik heb een aantal prachtige vrienden en collega’s. Het zijn mijn supporters. Ze juichen mij toe en als het nodig is geven ze feedback. Het werken aan je eigen supportersnetwerk is een kado voor de rest van je leven.

FB_IMG_1554716653084

Liefde en betrokkenheid

Lu Kai is onze hond. Hij brengt beweging en plezier in ons leven, en hij zorgt voor een stuk relativering. Wij hebben hem Lu Kai genoemd omdat dit ‘echte liefde’ betekent en dat is hij, een en al liefde. Zo ook mijn werk, dat doe ik met enorm veel liefde al meer dan 15 jaar. Elke dag voel ik dankbaarheid voor mijn werk en een enorme betrokkenheid bij mijn werk net als ik dankbaarheid voel voor de bijzonder toegevoegde waarde van ons hondje Lu Kai.

Har

Harmonie

Mijn missie is om mensen te helpen het leven in harmonie te krijgen waar disharmonie is ontstaan. Want daar waar jij jezelf echt leert kennen, gebeuren wonderschone dingen. Net als een goed muziekstuk of een goed nummer waar je door wordt geraakt. Ik wil je helpen om je door jezelf te laten raken, zodat er meer keuzemogelijkheden en meer harmonie ontstaan. Het maakt mij niet uit of jij keuzemogelijkheden wilt creëren in je leven, want er is maar één iemand die jij overal mee naartoe neemt en dat ben jijzelf.

!Humor foto theater

Leven is het meervoud van lef

Het leven is geen generale repetitie, jij bent de hoofdrolspeler in jouw leven, op jouw podium. En de vraag is hoe jij hier zelf invulling aan geeft. Persoonlijk heb ik dit 15 jaar geleden gedaan.

Uit eigen ervaring weet ik maar al te goed dat het leven bij iedereen langs komt in welke vorm dan ook. Het kan gaan om grote en kleine veranderingen maar verandering is er altijd. Grote veranderingen kunnen goed nieuws zijn zoals die nieuwe baan, een nieuwe liefde of een geboorte. Het kan ook gaan over minder prettige dingen zoals ontslag, scheiding en verlies. Het kunnen ook kleinere en vervelende ongemakken van het leven zijn die het je knap lastig kunnen maken. Bijvoorbeeld geen richting weten te geven aan je leven omdat je geen keuzes durft of weet te maken, of dat je de lat veel te hoog legt waardoor je in de problemen komt. Deze zaken zijn mij niet vreemd, aangezien ook ik ergens vandaan kom.

Hoe dan ook de echtheid van het leven gaat voor mij over de lach en de traan. Dit noemen wij dus leven. Wil jij het leven echt leven, dan is hier soms wat lef voor nodig. Toen het leven op mijn deur klopte met teveel slecht nieuws, stond mijn leven compleet op zijn kop. Door aan de slag te gaan met mezelf heb ik op mijn 34e mijn veilige baan bij de overheid verruild voor de vrijheid en het avontuur. Ik nam een tweede hypotheek om mijzelf om te scholen, stages te lopen en mijn eigen bedrijf te starten. Er is soms dus wat lef voor nodig om in je ‘nakie’ op het podium te stappen dat ‘leven heet’. Ik geniet er nog elke dag van.

!foto geel website

Vrijheid

Toen ik begon met persoonlijke ontwikkeling stond er op ‘mijn plankje’ wat ik moest doorbreken, “Ik ben vrijheid”. Ik hoor de trainer nog zeggen, ‘dat is groot, heel erg groot’. Toen begreep ik het nog niet, nu wel. Want vrijheid, hoe relatief die ook kan zijn, brengt mij soms in de problemen en het levert mij nog steeds veel meer op. Ik werk, leef en gebruik een hoop vrijheid in mijn leven. Binnen het werken met mensen staat dit ook op nummer 1. Niemand gaat wat mij betreft over verandering alleen die persoon die in mijn training of coaching zit. Ik begeleid, en stel vragen die jij jezelf niet stelt, ik daag uit en ondersteun. Jij hebt altijd de vrijheid of jij hier iets mee doet of niet. Uit ervaring weet ik dat iets waar jij je bewust van bent geworden niet meer ongezien is en dat dit vaak leidt tot meer inzicht en daardoor meer keuzemogelijkheden.

make things happen bulletin-board-3127287__480

Kies, voor jezelf

Aangezien mijn naam Astrid Kies is, heet mijn bedrijf heel toepasselijk Kies, voor jezelf academie. Hieronder een korte greep van de opleidingen en trainingen die ik zelf heb gevolgd om mijn beroep te kunnen uitoefenen en om elke dag weer voor mezelf te kunnen en mogen kiezen zowel zakelijk als privé.

  • NLP practitioner
  • NLP master
  • Gecertificeerd (NLP) trainer
  • Coachopleiding
  • Oplossingsgericht werk
  • Systemisch werk
  • Meesterschap in communicatie met metaprogramma’s
  • Timeline practitioner
  • Hypnose
  • Transactionele analyse